Workclass


Toekomstperspectief

– ‘Wat ik nu doe is het niet helemaal, maar ik weet niet goed wat dan wel…’
– ‘Ik zit al jaren op een bepaald pad en zou wel eens wat anders willen. Maar ik zie de mogelijkheden niet goed…’
– ‘Door de crisis ben ik genoodzaakt om breder te gaan kijken, anders heb ik dadelijk geen werk meer…’

Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen veranderen. Misschien voel je dat je niet ten volle gebruik maakt van je talenten en energie? Of je vindt je vak wel leuk maar overweeg je zelfstandig te worden in plaats van in loondienst? Of het lukt je niet om scherp te krijgen in gesprekken met anderen wat je kan?

Dit alles belemmert jouw kansen op betekenisvol werk en een aantrekkelijk inkomen. Tijd voor bezinning. Zodra je weet wat je wilt, wat je kunt en voor wie, kan je van daaruit werken. Dit geeft je vertrouwen en kracht.

Weet waarom, hoe, wie

Voor jou als vakprofessional draait het om deze drie ‘kerncompetenties’: weet waarom, weet hoe en weet wie. Deze drie vormen bij veranderingen een stabiele basis voor jouw loopbaan. Hierover gaat Workclass.

1. Zes online sessies van een uur, een-op-een met je Workclass-coach. Tussendoor opdrachten die je een paar uur kosten.
2. ‘Business Model You‘-canvas met op jouw toegepaste 9 bouwstenen geeft je richting.
3. Meestal zijn de sessies wekelijks. Wil je meer tijd dan is dat altijd mogelijk.
4. Na afloop nog eens een idee spiegelen of een sollicitatie-aanpak doorspreken? Ook dat kan.
5. De kosten? Gemiddeld betalen deelnemers 600,- Euro. Na afloop bepaal je zelf hoeveel het traject jou waard is.

Waarom

Het doorgronden van jouw ‘waarom’, je werkmotivatie, is de basis. Wat vind je belangrijk in je werk? Doe je nu iets wat je zelf graag wilt? Of is dit door allerlei externe factoren bepaald? Heeft je werk nog toekomstperspectief? Waar wil je naartoe? Wat houd je tegen? Waar word je blij van?

We betrekken bij het toekomstperspectief ook de huidige snel veranderende wereld. Jouw werkmotivatie geeft houvast om zélf nieuwe stappen te zetten, in de richting die jou past.

Dit is jouw eerste kerncompetentie.

Hoe

Nu je je werkmotivatie kent, kan je scherper nadenken over je expertise.

Hoe kun je van betekenis zijn in je werk, en met welke vaardigheden? Welke professies sluiten aan op jouw competenties? Je kan overwegen je expertise op meerdere fronten tegelijk in te zetten (Serial Mastery). Zo spreid je je risico’s. Daar kijken we samen naar.

Welke expertise zou je daarvoor verder kunnen ontwikkelen, om meer onderscheidend te zijn? Veel weten van iets maakt dat je concurrerend bent en dat geeft vertrouwen. Het ontwikkelen van jouw expertise versterkt je werkmotivatie. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Weten wat je professies zijn, is jouw tweede kerncompetentie.

 

Wie

Relevante netwerken vormen de derde kerncompetentie.

Om verder te komen zet je namelijk je netwerk in: voor feedback, om je te helpen je professie te ontwikkelen en voor werk. Je laat je expertise zien en bouwt een reputatie op in relevante netwerken, die van invloed kunnen zijn op jouw werk en carrière.

We focussen op het aangaan van nieuwe werkrelaties en het onderhouden van bestaande. Dit zijn potentiële werkgevers maar het kunnen ook andere professionals zijn of netwerken, waarmee je kunt samenwerken. Zo krijg je er zicht op met wie je invulling kunt geven aan je ambities.

Mail de Coach

Resultaten

 

Linda (leidinggevende financieel team)

“Workclass heeft mij geholpen om te begrijpen waar ik onbewust telkens weer voor ga. En hoe ik als professional van betekenis ben voor teams en organisaties. Het was van begin tot eind fascinerend en herkenbaar tegelijk. Ik zie nu veel beter wat ik wil, en begrijp hoe ik daar kan komen. Wat ik er voor nodig heb. Eduards aanpak maakt het letterlijk zichtbaar. Ik heb het eindresultaat aan de muur hangen, als richtingwijzer. Ik heb echt zin om nu de volgende stap te zetten.”

 

 

Mail de Coach

Extra begeleiding

Workclass gaat over jouw kansen als vakprofessional.

Misschien heb je het idee dat je niet klaar bent voor Workclass en is er een tussenstap nodig? Als je geen idee hebt wat jouw talenten zijn of als je onzeker bent over je verlangens en drijfveren, dan is het goed eerst een verdiepende voorbereiding te doen. We werken veel samen met het team Johan de Kleuver en Marret Kramer die specifiek hiervoor de ‘Purpose & Pleasure Class’ hebben ontwikkeld. Workclass sluit hier naadloos op aan.

Purpose & Pleasure Class